Кулик виграв суд у ГПУ / фото УНІАН

Колишній прокурор Костянтин Кулик відсудив у Генеральної прокуратури понад 1,1 млн грн затриманої зарплати.

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду Києва.

Суд встановив, що військового прокурора військової прокуратури сил антитерористичної операції Кулика у квітні 2017 року було звільнено з військової служби у запас.

Відео дня

При цьому у семиденний строк після отримання наказу про звільнення Кулика відділ роботи з кадрами управління забезпечення діяльності військових прокуратур Головної військової прокуратури ГПУ не підготував і не направив до відповідного військового комісаріату примірник особової справи Кулика з метою взяття останнього на військовий облік.

Таким чином було порушено законодавство, і зокрема вимоги закону «Про військовий обов’язок і військову службу» та внутрішніх інструкцій відомства.

Читайте такожРябошапка підтвердив, що звільнив Кулика з прокуратури

Крім того, за наслідком розгляду справи судом було встановлено, що відповідачем при звільненні позивача не було нараховано та виплачено останньому грошового забезпечення, а саме - премії за період з 1 по 13 квітня 2017 року, одноразової грошової допомоги в розмірі 50% місячного грошового забезпечення за кожний календарний рік служби (з урахуванням грошової винагороди військовослужбовцям військових прокуратур за участь в АТО), компенсації за невикористані дні основної щорічної відпустки та додаткової відпустки як учаснику бойових дій.

У суді наголосили, що здійснення таких виплат звільненому працівнику є законодавчо визначеним обов’язком ГПУ, який закріплений Кодексом законів про працю, законами та підзаконними актами.

Зокрема, судом встановлено, що розмір одноразової грошової допомоги в розмірі 50% місячного грошового забезпечення за кожний календарний рік служби, який мав бути виплачений позивачу, становив 468 тис. 217,80 грн.

Водночас, оскільки час затримки виплати ГПУ такої суми, станом на час прийняття судового рішення, складав 663 робочі дні, на підставі вимог Кодексу законів про працю України, судом було, в тому числі, зобов’язано відповідача виплатити Кулику його середній заробіток за весь час затримки у розмірі 1 млн 149 тис. 734,82 грн.