Путін сьогодні проїхався Кримським мостом / most.life

Представництво президента України Володимира Зеленського в Автономній Республіці Крим наголошує на протиправності запуску залізничного сполучення між Росією і тимчасово окупованим Кримом та засуджує черговий неузгоджений з Україною візит президента РФ Володимира Путіна сьогодні на півострів.

Про це йдеться на сторінці представництва у Facebook.

У представництві наголошують, що будь-який в’їзд чи виїзд до тимчасово окупованого Криму має відбуватися лише за погодженням з українською стороною та через КПВВ на адміністративній межі.

Відео дня

Крім того, у представництві заявляють, що візит Путіна на тимчасово окуповану Росією територію України - Автономну Республіку Крим та Севастополь - "є грубим порушенням російською стороною державного суверенітету і територіальної цілісності України, нехтуванням Кремлем загальновизнаних принципів і норм міжнародного права.

Читайте такожУ Путіна назвали головну подію року

Також у представництві наголошують, що жодні дії РФ щодо Криму не змінять закріплений у Конституції України та міжнародно визнаний статус АРК і Севастополя як невід'ємних частин території України.

Як повідомляв УНІАН, 23 грудня Путін запустив рух поїздів по мосту через Керченську протоку. По залізниці мосту він відправився на рейковому автобусі з Керчі в Тамань.