Про обмін полоненими домовлялися під час саміту "нормандської четвірки" / president.gov.ua

Учасники Тристоронньої контактної групи (ТКГ) із врегулювання ситуації на Донбасі домовились про взаємне звільнення утримуваних осіб до кінця року.

Інформацію про це підтвердила у Facebook прес-секретар представника України в ТКГ, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Читайте такожТКГ узгодила обмін полоненими до кінця року – росЗМІ«Під час відеоконференції Тристоронньої контактної групи досягнуто домовленості щодо взаємного звільнення утримуваних осіб до кінця року, як це і передбачено підсумками саміту лідерів країн «нормандської четвірки» в Парижі», – наголосила прес-секретар Кучми.

Відео дня

Інших подробиць, зокрема, щодо формули чи дати обміну, вона не повідомила.

Як повідомляв УНІАН, 18 грудня у Мінську відбулась остання у цьому році зустріч учасників ТКГ.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що на переговорах не вдалося домовитися про узгодження оновлених списків обміну утримуваними особами.

Представник України у гуманітарній підгрупі ТКГ Валерія Лутковська повідомила, що під час переговорів була погоджена велика кількість деталей та технічних нюансів обміну утримуваними, але практично в останній момент всі домовленості були зруйновані бойовиками «ЛНР».