Українська сторона викреслює трьох екс-«беркутівців» зі списку на обмін / фото Громадське.ТБ

Угрупування «ДНР» звинуватило українську сторону в порушенні угод щодо обміну утримуваними особами.

Про це заявила омбудсмен ДНР» Дарина Морозова на своїй сторінці в Facebook.

Так вона відреагувала на те, що суд Києва залишив під вартою трьох екс-співробітників спецпідрозділу «Беркут», які підозрюються в розстрілі учасників Майдану.

Відео дня

За її словами, українська сторона в односторонньому порядку змінила списки і «викреслила утримуваних прихильників республіки з обмінного процесу». На думку Морозової, дії української сторони наводять на думку про свідому спробу зриву обміну утримуваними особами.

«Ми твердо наполягаємо на виконанні Україною зобов'язань, прописаних у Мінському форматі і в підсумковому комюніке «нормандської четвірки», — підкреслила вона.

Раніше повідомлялося, що українська сторона викреслює трьох екс-«беркутівців» зі списку на обмін.

Читайте такожСуд залишив екс-беркутівців під вартою

Довідка УНІАН. Святошинський районний суд Києва розглядає справу проти екс-«беркутівців» Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Марінченка, Сергія Тамтури й Олега Янішевського, яких обвинувачують у масових розстрілах людей на Майдані 20 лютого 2014 року.

Цим особам інкримінується скоєння теракту, перевищення службових обов’язків, умисне вбивство, замах на вбивство, перешкоджання проведенню мирних мітингів і зборів, викрадення і приховування зброї після вчинення злочину.

Станом на лютий 2018 року слідством було встановлено 48 фактів убивств та 80 фактів замахів на вбивства людей 20 лютого 2014 року в центрі Києва.

16 липня Святошинський райсуд Києва змінив запобіжний захід Тамтурі з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

24 жовтня Тамтурі було змінено запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслету на нічний без носіння електронного браслету. Іншим обвинуваченим до 22 грудня продовжено запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

19 грудня суд звільнив з-під варти Марінченка, змінивши йому запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

23 грудня «Громадське» з посиланням на два джерела, дотичних до судової справи, повідомило, що українська сторона в рамках обміну полонених планує передати бойовикам «ДНР» і «ЛНР» колишніх беркутівців, обвинувачених у розстрілі людей на Інститутській 20 лютого 2014 року.