В'ятрович звернувся до СБУ через комуністів / фото УНИАН

Народний депутат від "Європейської солідарності", колишній директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович звернувся до Служби безпеки України через проведення в Києві заходу до 140-річчя народження Йосипа Сталіна.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, вже направлено відповідне звернення до керівника спецслужби Івана Баканова.

Відео дня

"Чи було Службі безпеки України відомо про здійснення представниками Комуністичної партії України підготовки і проведення заходу з відзначення 140-річчя Сталіна і якщо так, то які заходи вживалися СБУ для попередження і припинення злочинних дій? Чи ініціювала СБУ притягнення організаторів та учасників згаданого заходу до передбаченої законом кримінальної відповідальності? Які заходи вживаються СБУ для припинення незаконної діяльності Комуністичної партії України та пропаганди символіки тоталітарного комуністичного режиму і якими є результати таких заходів у другому півріччі 2019 року?", - написав В'ятрович.

Читайте такожПосол України назвав міфом війну солдатів УПА проти волинських чехів

Раніше на сайті забороненої в Україні КПУ з'явилася інформація про проведення у Києві "науково-практичної конференції на тему "Сталін і революційні перетворення світу". 21 грудня на ній, зокрема, виступив екс-депутат Петро Симоненко, який очолює заборонену організацію.