Ілюстрація REUTERS

Осіб, що утримуються бойовиками «ЛНР», вранці 29 грудня вивезли з Луганська і повезли до місця обміну полоненими.

Читайте такожСитуація під Лук'янівським СІЗО: Нацгвардія роз'ясненнями їхалася, активісти залишаються на місці

Як повідомляє ТАСС, про це повідомила представник "ЛНР" в робочій підгрупі з гуманітарних питань контактної групи Ольга Кобцева.

Відео дня

"Сьогодні, 29 грудня 2019 року, ми йдемо на пропускний пункт "Майорське" в ДНР для того, щоб провести звільнення та обмін утримуваними особами з території України чи з території республік. Вчора була досягнута домовленість за списками, були складені остаточні списки і сподіваємося, що українська сторона до кінця виконає свої зобов'язання", - цитують її слова підконтрольні бойовикам ЗМІ.

Вона зазначила, що "у зв'язку з тим, що частина обмінюваних людей може відмовитися перетинати лінію зіткнення в процесі обміну, точна формула обміну буде відома лише в момент обміну".

Нагадаємо, російські ЗМІ повідомляли, що обмін за формулою «всіх встановлених на всіх встановлених» планується 29 грудня. Представник окупаційної російської адміністрації на Донбасі, так званий «омбудсмен ДНР» Дарина Морозова заявила, що українська сторона повинна передати 87 осіб, а бойовики звільнять 55 осіб.