Обвинувачених у розстрілах активістів Євромайдану обміняли на полонених українців / фото УНІАН

П’ятьох екс-"беркутівців", обвинувачених у вбивстві 48 людей на вулиці Інститутській, 20 лютого 2014 року, вже передали самоназваним "ДНР" та "ЛНР" у рамках обміну ув'язненими.

Про це повідомив ознайомлений з процесом обміну адвокат Валентин Рибін, передає "Громадське". 

Читайте такожПредставник президента в КСУ прокоментував суперечку довкола обміну екс-"беркутівців"

Відео дня

На запитання, чи віддали їх та чи пересіли вони в автобуси бойовиків, Рибін відповів: "Так".

Йдеться про Олега Янішевського, Сергія Зінченка та Павла Аброськіна, які перебували під вартою, а також Сергія Тамтуру й Олександра Маринченка, які залишалися під цілодобовим домашнім арештом. 

За інформацією Валентина Рибіна, трьох екс-"беркутівців" Аброськіна, Зінченка та Янішевського передали бойовикам "ДНР", а Маринченка та Тамтуру – "ЛНР".

Довідка УНІАН. Святошинський районний суд Києва розглядає справу проти екс-"беркутівців" Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янішевського, яких звинувачують у масових розстрілах людей на Майдані 20 лютого 2014 року.

28 грудня на засіданні Київського апеляційного суду прокурори заявили, що екс-"беркутівці" включені в список на обмін утримуваними особами між Україною і бойовиками "ЛДНР". Суд відпустив усіх п'ятьох екс-"беркутівців" з-під варти.

Напередодні ввечері під Лук'янівським СІЗО сталися сутички між протестувальниками та силовиками. Люди намагалися заблокувати виїзд з Лук'янівського СІЗО. Після нетривалої сутички, спецназу вдалося відтіснити їх, після чого з воріт СІЗО виїхав мікроавтобус.