Українська сторона має підтвердження про перебування на окупованій частині Донбасу 100 осіб / УНІАН

На переговорах в Мінську Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі українська сторона намагатиметься домовитись про звільнення ще близько 300 людей.

Як передає кореспондент УНІАН, про це представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Валерія Лутковська сказала в коментарі журналістам в аеропорту Бориспіль після зустрічі звільнених полонених.

Читайте такожОбмін з ОРДЛО відбувся за формулою "124 на 76" - Лутковська

Відео дня

Зокрема, за її словами, українська сторона має підтвердження про перебування на окупованій частині Донбасу 100 осіб. Водночас, за її словами, українській стороні відомо, що в містах позбавлення волі перебуває близько 200 осіб, в яких відсутні документи.

«Надалі ще величезне завдання, тому що у нас на сьогодні є дійсне підтвердження щодо близько 100 людей, які мають документи, їхні родичі приносять їхні документи і показують, що ось дивіться: слідчий ізолятор приймає передачі та видає відповідні довідки», - сказала Лутковська.

«Я об’єктивно розумію, що ще близько 200 людей там знаходяться без документів. У них просто немає тих родичів, які можуть запитати на непідконтрольній території, умовно кажучи, де-факто "посадову особу" про стан цієї людини і, відповідно, не можуть отримати документи. Тому я так приблизно передбачаю, що ще стосовно 300 людей ми будемо вести перемовини», - заявила Лутковська.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 грудня, на КПВВ «Майорське» в Донецькій області відбувся обмін утримуваними особами між українською стороною і представниками ОРДЛО. Україні повернули 76 людей в обмін на 124 особи зі списку ОРДЛО.