REUTERS

В ОРДЛО в рамках взаємного звільнення відмовились повертатись 17 чоловік, ще 30 не захотіли брати участь в обміні взагалі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Валерія Лутковська журналістам в аеропорту «Бориспіль».

Читайте такожУкраїна намагатиметься домовитись про звільнення ще 300 людей - Лутковська

Відео дня

«Дехто з них, вони були у цьому узгодженому списку, звільняються у лютому, дехто стануть вільним у березні. Вони хочуть бути в Україні, їх термін покарання вже закінчився. Дехто з них повернеться за ґрати, це їхній вибір», - сказав президент України Володимир Зеленський.

Своєю чергою, Лутковська уточнила, що 17 осіб відмовились їхати на територію ОРДЛО. Крім того, є ще близько 30 осіб, які відмовились взагалі брати участь в обміні, вони продовжують відбувати покарання.

Зеленський зазначив, що близько 50 осіб залишаться за ґратами: «Тобто близько 50 людей залишаться за ґратами».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 грудня, на КПВВ «Майорське» в Донецькій області відбувся обмін утримуваними особами між українською стороною і представниками ОРДЛО. Україні повернули 76 людей в обмін на 124 особи зі списку ОРДЛО.

Близько 21.30 літак зі звільненими в рамках обміну українцями приземлився в аеропорту «Бориспіль», наразі їх очікує медичне обстеження у лікарні "Феофанія".