Ілюстрація / REUTERS

Передача в ОРДЛО п'ятьох екс-"беркутівців", яких обвинувачують у розстрілах на Майдані, ускладнить правосуддя і дотримання права жертв на справедливість.

Про це йдеться у заяві Моніторингової місії Організації об'єднаних націй з прав людини в Україні.

Читайте такожСенцов прокоментував обмін полоненими: Україна віддає справжніх вбивць

Відео дня

"Ми поділяємо занепокоєння жертв та родичів загиблих на Майдані. Передача п’яти співробітників спецпідрозділу "Беркут", яких звинувачують у вбивстві 48 та пораненні 80 протестувальників 20 лютого 2014 року, на територію, контрольовану самопроголошеними "республіками", суттєво ускладнить відправлення правосуддя та дотримання права жертв на справедливість. Раніше, у цій же справі, зусилля Генеральної прокуратури заочно притягнути до відповідальності інших співробітників "Беркута", які втекли з країни, виявилися безрезультатними", - йдеться у заяві.

Як повідомляв УНІАН, 29 грудня на КПВВ «Майорське» в Донецькій області відбувся обмін утримуваними особами між українською стороною і представниками ОРДЛО. Україні повернули 76 людей в обмін на 124 особи зі списку ОРДЛО.

В рамках обміну Україна, серед інших, передала в ОРДЛО обвинувачених у масових вбивствах на Майдані у 2014 році колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут» Олега Янішевського, Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Сергія Тамтуру та Олександра Маринченка, яких напередодні суд випустив з-під варти під особисте зобов`язання.