У Держдепі пояснили причини перенесення візиту Помпео в Україну / REUTERS

Держсекретар США Майк Помпео змушений перенести свій візит в Україну і низку інших країн, оскільки має залишатися у Вашингтоні і стежити за розвитком ситуації в Іраку.

Читайте такожТисячі протестувальників напали на посольство США в Іраку (фоторепортаж)

Про це йдеться в повідомленні на сайті держдепартаменту США. Згідно з повідомленням, поїздка Помпео буде перенесена на найближче майбутнє.

Відео дня

Раніше ЗМІ повідомляли, що держсекретар США Майк Помпео скасував закордонну поїздку в Україну, Білорусь, Казахстан, Узбекистан і Кіпр. Глава Держдепу мав відвідати Україну 3 січня.

Нагадаємо, учасники шиїтського угруповання "Катаїб Хезболла" (підтримується Іраном) і їх прихильники вже два дні поспіль мітингують біля посольства США в Багдаді.

31 грудня вони атакували посольство - прорвалися на територію, зруйнувавши приміщення пропускного пункту, розбивши камери спостереження і вікна.

Сьогодні протестувальники підпалили дах пропускного пункту, розташованого на території дипломатичного представництва.

Американським морським піхотинцям, які охороняють посольство США, довелося застосувати сльозогінний газ, щоб перешкодити подальшим діям протестувальників. Тільки після цього іракські силовики почали відтісняти натовп від огорожі диппредставництва.