Володимир Зеленський / REUTERS

Перемога виконавця головної ролі в серіалі "Слуга народу" гумориста Володимира Зеленського на виборах президента України в 2019-му році багато в чому була зумовлена шаленим запитом на нові обличчя в політиці.

Читайте такожЗеленський в Омані провів ще одну зустріч (фото)

Про це директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна розповіла в інтерв'ю сайту "Сьогодні".

Відео дня

"На успіх був приречений лише той, хто був публічним, кого знали. Голосувати за того, кого не знають, люди не будуть. А сам фільм "Слуга народу", за нашими опитуваннями, 50% людей дивилися ще до виборів. І коли він вийшов у новорічну ніч до президента, привітав і сказав, що йде на вибори, люди побачили в Зеленському свого, і рейтинг почав зростати шаленими темпами. Уже через два тижні в січневому опитуванні у нього було 16%. І далі кожна його поява на телебаченні, та й в мережах, але перш за все на телебаченні, підкріплювала в людях переконання, що саме такого президента з народу і треба", – каже експерт.

За її словами, в той момент виборцю було байдуже – "він за європейську інтеграцію чи ні, за НАТО чи проти НАТО". Водночас Бекешкіна зауважила, що не можна казати про те, що Зеленський "зшив" країну: "Якщо поглянути на його електорат, він ділився так само, як ділилася громадська думка по країні в цілому. Він "зшив" тільки в одному – об'єднав країну в тому, що треба, щоб президентом став новий політик, вірніше, не політик взагалі".