Радник голови Ради національної безпеки і оборони Сергій Сивохо заявив, що церква може допомогти у врегулюванні війни на Донбасі.

Читайте такожЗеленський: буде дуже складно змінити Мінські угоди, але ми повинні це зробити

Про це він сказав в ефірі 112 телеканалу.

Відео дня

На думку Сивохи, для досягнення миру необхідно «мовчання з боку тих, хто розпалював війну», а також виконання домовленостей обома сторонами.

«Церква, природно, як соціальний інститут, який є по всім сторонам конфлікту, має свій голос і завжди була помічницею і відрізнялася благодійністю, миротворчістю. Приміром, Святогірський монастир у найважчі часи приймав тисячі біженців. Церква може виступити посередником», - заявив Сивохо.

Як повідомляв УНІАН, 10 грудня на прес-конференції за підсумками саміту лідерів «нормандської четвірки» в Парижі канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила за адаптацію Мінських угод до реалій. За її словами, Мінські угоди не є «скам'янілим документом», для їх втілення необхідна «гнучкість». «Мінський меморандум був підписаний 19 вересня 2014 року. І, звичайно, з огляду на минулі президентські вибори в Україні, можна поставити питання: чи може ця угода закам'яніти або її можна повернути до життя?» - сказала Меркель.