Ілюстрація REUTERS

Офіс генерального прокурора змінив кваліфікацію злочину, щодо якого розслідується загибель людей внаслідок авіакатастрофи літака рейсу PS752.

Читайте також"Наполягаємо на цілковитому визнанні вини": Зеленський відреагував на зізнання Ірану про збиття українського літакаПро це повідомляє прес-служба Офісу.

Зазначається, що зараз слідство проводитиметься за статтями Кримінального кодексу України, які передбачають відповідальність за умисне вбивство двох і більше людей та знищення літака.

Відео дня

«За результатами опрацювання даних, отриманих в результаті співпраці з міжнародними партнерами, а також від українських правоохоронців та експертів з місця трагедії, та, враховуючи визнання Іраном збиття літака авіакомпанії «МАУ» військовими цієї країни, Офісом генпрокурора прийнято рішення про зміну кваліфікації кримінального правопорушення, за яким відкрито провадження», - йдеться у повідомленні.

Здійснення досудового розслідування доручено Головному слідчому управлінню Служби безпеки України.

Як повідомляв УНІАН, зранку 11 січня президент Ірану Хасан Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий «внаслідок ненавмисної людської помилки».

Президент України заявив, що Київ наполягає на офіційних вибаченнях із боку Ірану, проведенні відкритого розслідування, очікує повернення тіл загиблих і виплат компенсацій.

Літак рейсу PS752 розбився в Ірані 8 січня, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.