Місце авіакатастрофи / REUTERS

Офіс генерального прокурора та Служба безпеки України звернулися до влади Ірану передати українським правоохоронцям бортові самописці літака рейсу PS752, збитого над Тегераном 8 січня.

Читайте такожЗеленський і Трюдо обговорили подальші спільні дії у зв’язку з авіакатастрофою в Ірані

Про це повідомляє Офіс генпрокурора на своєму Telegram-каналі.

Відео дня

«Офіс генерального прокурора та Служба безпеки України звернулися до компетентних органів Ісламської Республіки Іран із запитом про правову допомогу, пов’язану з передачею українським правоохоронцям бортових самописців з літака Boeing 737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», який виконував рейс PS752 Тегеран-Київ та був збитий іранськими військовими», - йдеться у повідомленні.

Як наголосили в Офісі, українська сторона вживає усіх заходів для забезпечення належного розшифрування бортових самописців та збереження доказів у розслідуванні обставин авіакатастрофи.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.

11 січня президент Ірану Хасан Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий «внаслідок ненавмисної людської помилки», і пообіцяв притягнути до відповідальності винних.