За інформацією ЗМІ, Денис Малюська заробив 226 тисяч гривень за минулий місяць / фото УНІАН

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що опублікований ЗМІ розмір його зарплатні є маніпулятивним і вкотре наголосив на низькій зарплаті на посаді.

Про це Малюська написав у Facebook.

Читайте такожРазумков прокоментував збільшення зарплат депутатам й премії окремим міністрам

Відео дня

«226 тис. не отримував і цифру треба зменшувати на розмір податків та враховувати, що це надбавка сплачена у різні дні одразу за кілька місяців роботи. А загалом зарплата дійсно була малою і раніше казав правду», – йдеться у повідомленні.

Єдине, що радує міністра, за його словами, «це що нарешті зможу нормально поговорити з мамою, бо останні кілька місяці наші розмови зводились до виправдовувань після тез «негайно пиши заяву і йди з цієї дурної роботи», «натягни шапку поглибше, сядь у тролейбус і послухай, що про вас розповідають, воно тобі треба за 16 тисяч?».

Малюська стверджує, що висока зарплатня чиновників є професійною необхідністю. Також міністр зауважив, що йому іноді доводиться самому оплачувати термінові відрядження.  

На думку міністра, політична посада ще й шкідлива тим, що «протягом кількох років після звільнення не візьме на роботу жодна пристойна міжнародна компанія чи організація».

«Ми збільшували й продовжуватимемо збільшувати заробітну плату для усіх працівників, що входять у систему Міністерства юстиції, бо інакше ми ніколи не подолаємо корупцію», – заявив він.

Нагадаємо, раніше в деяких ЗМІ з'явилася інформація про збільшення зарплати народних депутатів до 100 і навіть 150 тисяч. Крім того, журналісти опублікували загальну інфографіку отриманих за попередній місяць зарплат міністрів. Згідно з нею, Денис Малюська заробив 226 тисяч гривень.