Венедіктова розповіла про найближчі зміни в ДБР / фото: УНІАН

Т.в.о. директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова анонсує затвердження найближчим часом нової структури ДБР, якою передбачено створення управління у справах Майдану, що дозволить збільшити кількість фахівців, які працюватимуть над цими справами.

Як повідомляє прес-служба ДБР, про це Венедіктова сказала на зустрічі з ініціативною групою родин Героїв Небесної сотні.

Читайте такожРада достроково припинила депутатські повноваження Венедіктової

Відео дня

Венедіктова поінформувала потерпілих та їхніх адвокатів про завершення формування окремого слідчого підрозділу у справах Майдану в кількості 37 працівників та про стан прийому відповідних кримінальних проваджень, що стосуються трагічних подій під час Революції Гідності, із Генеральної прокуратури.

«Розуміючи надзвичайну відповідальність перед суспільством та потерпілими, які очікують від нас результатів і встановлення істини, за останні два тижні до ДБР були переведені 32 слідчі і прокурори із Генеральної прокуратури та регіональних і місцевих прокуратур, які раніше займалися цими розслідуваннями. Також невдовзі буде затверджена нова організаційна структура Державного бюро розслідувань, в якій ми передбачили створення цілого управління у справах Майдану, і таким чином ми зможемо залучити ще більше фахівців», - заявила вона.

Венедіктова також повідомила потерпілим та адвокатам про відкриття нових каналів комунікації в ДБР.

«Невдовзі ми відкриваємо у бюро кол-центр і виділимо спеціальну лінію у справах Майдану. Зворотнім зв’язком з родинами Героїв Небесної сотні та їхніми захисниками займатиметься окремий співробітник ДБР, щоб ви могли оперативно повідомляти нам про всі проблеми, що виникають в ході проведення розслідувань. Я особисто буду регулярно перевіряти всі ваші повідомлення і триматиму на контролі реакцію ДБР на них», - додала Венедіктова.

Венедіктова наголосила на відкритості Державного бюро розслідувань та активізації залучення громадськості до удосконалення роботи ДБР.