Комісія Україна-НАТО розглянула пріоритети Річної національної програми / фото УНІАН

У Брюсселі на засіданні Комісії Україна-НАТО на рівні послів було розглянуто пріоритети Річної національної програми співробітництва України з Альянсом на 2020 рік.

Як йдеться на Урядовому порталі, про це повідомив віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба.

Зокрема, під час засідання Комісії Україна-НАТО на рівні послів у штаб-квартирі Альянсу були обговорені актуальні питання взаємодії України з НАТО.

Відео дня

Читайте такожГенерал армії США у Брюсселі назвав Україну ключовим партнером НАТО

Так, учасники обговорили оцінку НАТО виконання Річної національної програми 2019 року та пріоритети Річної національної програми на 2020 рік, яка за своєю суттю та формою максимально наближена до формату Плану дій щодо членства в НАТО.

Також сторони обмінялися думками щодо нинішнього стану впровадження стандартів НАТО в Україні та перспектив втілення планів уряду на 2020 рік.

Кулеба зазначив, що українська влада уважно вивчила зауваження, які Альянс висловив в оцінці, та готова зробити все, аби врахувати їх у подальшій діяльності.

Як повідомляв УНІАН, віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба звернувся до Організації північноатлантичного договору (НАТО) з проханням розпочати офіційну процедуру розгляду заявки України на приєднання до Програми розширених можливостей Альянсу.