Вадим Пристайко / фото REUTERS

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявляє, що наступного тижня в Україну приїде спеціальний представник уряду Ірану.

Читайте такожГлави МЗС п’яти країн закликають Іран забезпечити відповідальність винних у збитті літака МАУ (відео)Як передає кореспондент УНІАН, про це Пристайко заявив у Верховній Раді, відповідаючи на питання народних депутатів.

«Найближчим часом, я думаю, на початку наступного тижня, в Україну приїде спеціальний представник уряду Ірану з офіційними вибаченнями і своїми роз'ясненнями. У нас буде можливість з ним зустрітись», – сказав Пристайко.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 57 громадян Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.

11 січня президент Ірану Хасан Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий «внаслідок ненавмисної людської помилки» та пообіцяв притягнути до відповідальності винних у збитті літака.