Арахамія прокоментував заяву Гончарука про відставку / фото УНІАН

Фракція «Слуга народу» готова підтримати відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука в разі схвалення його заяви президентом Володимиром Зеленським.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам сказав голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

«В цих плівках не було ніякої корупції, ніякого «схематозу», ніякого порушення закону», - заявив він.

Відео дня

За словами Арахамії, подана Гончаруком заява про відставку є «мужнім вчинком».

«Зараз будемо чекати, яким чином президент на це відреагує. Якщо президент підтримає ідею його відставки, я гарантую – ми це зробимо в парламенті за один день. Якщо президент не підтримає – тоді все буде нормально, будемо працювати далі», - наголосив голова фракції «Слуга народу».

Водночас Арахамія висловив переконання, що на сьогодні немає реальних причин для відставки прем’єр-міністра.

Читайте такожГончарук прийшов до Ради

«На мою думку, немає реальних причин, чому би Гончарук пішов у відставку. До того ж, на переправі коней не міняють, тобто, є Кабмін, він сформований, є програма дій уряду, є прийнятий бюджет під цю програму дій, тому ця відставка болюча для держави. Тому я думаю, що вони (президент і прем’єр-міністр – УНІАН) знайдуть якийсь діалог, якийсь компроміс, і ми далі будемо рухатись як єдина команда», - сказав Арахамія, зауваживши, що у владній команді немає жодних підкилимних домовленостей.

Також він анонсував зустріч Гончарука з фракцією «Слуга народу».

Як повідомляв УНІАН, ввечері 15 січня в соцмережах поширили аудіозаписи нібито з наради, в якій брали участь прем'єр-міністр Гончарук, міністр фінансів Оксана Маркарова, перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова, заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів та інші посадові особи.

Під час розмови вони обговорювали економічні питання перед зустріччю із Зеленським. На записах людина з голосом, нібито схожим на голос Гончарука, зокрема називає себе «повним профаном» в економіці.

Сьогодні, 17 січня, Гончарук повідомив у Facebook, що написав заяву на ім'я Зеленського про відставку.