Дмитро Разумков / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявляє, що до розробки нової редакції законопроекту про так званий особливий статус Донбасу буде залучено суспільство та міжнародних партнерів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це спікер повідомив в інтерв'ю каналу "Україна 24".

"Те, що було необхідно зробити Верховній Раді України, ми зробили - ми продовжили той закон, який діяв до цього. Це був вимушений крок, тому що до нього прив'язано багато речей, в тому числі, і санкції, в тому числі і співпраця в рамках Мінських домовленостей, і багато інших речей", - зазначив голова ВР.

Відео дня

Він додав, що "коли президент вирушав на зустріч "нормандської четвірки", ми розуміли, що нам треба буде робити деякі кроки".

Читайте такожРазумков підписав продовження на рік чинності закону про особливий статус ОРДЛО

"Прийшли до того, що саме такий крок буде найбільш ефективним", - додав Разумков.

"В подальшому, так як і говорив президент, в цьому плані він є ключовою фігурою, яка займається цим напрямком у державі, ми будемо писати нову редакцію закону, залучаючи як суспільство, так і міжнародних партнерів, і всіх, кого цей законопроект так чи інакше стосуватиметься. Для того, щоб ми змогли зробити якісний закон, який буде працювати на користь держави Україна", - підсумував спікер.

Як повідомляв УНІАН, 11 грудня 2019 року перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив про розробку нового законопроекту щодо особливого статусу Донбасу. При цьому він не зміг спрогнозувати, коли такий законопроект може бути підготовлений.

"Може бути, і більше як півроку, але точно за рік, я гадаю, що ми впораємося", - сказав він.

Корнієнко уточнив, що в документі має бути передбачено спочатку виконання "безпекового фактора, а потім - політичного".

Він запевнив, що до Конституції не вноситимуться поправки щодо особливого статусу Донбасу.