Кулеба стверджує, що в ЄС немає країни, яка виступає проти євроінтеграції України / фото: УНІАН

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив, що Угорщина ніколи не заперечувала перспективу членства України в Європейському Союзі.

Про це він сказав в інтерв’ю "Радіо Свобода".

Читайте такожУ Кабміні прокоментували рішення про відмову від ідеї митного союзу з ЄС

Відео дня

За словами Кулеби, після того, як між Києвом і Будапештом виникла певна суперечка, Угорщина дійсно почала блокувати засідання Комісії Україна-НАТО.

"Але в ЄС Угорщина підтримує санкції проти Росії, запроваджені у відповідь на агресію проти нашої держави. І в принципі нічого не блокує. І в нас є двосторонній наш трек, де ми намагаємося вирішувати проблеми. Але я не бачу і ніколи не чув, щоб Угорщина заперечувала європейську перспективу України", – сказав він.

Він визнав, що серед держав-членів ЄС є ті, "хто більш скептично налаштований, є ті, хто більш оптимістично" щодо членства України в ЄС.

"Збалансовуючи їх інтереси, формується і позиція ЄС. Але я не знаю жодної країни ЄС, яка виступала би проти того, щоб Україна максимально наблизилася до ЄС і стала невід’ємною частиною широкого європейського простору", – додав віце-прем’єр.