Дональд Трамп / REUTERS

Представники Республіканської партії США, скоріш за все, не голосуватимуть за імпічмент Дональда Трампа.

Таку думку висловив експерт з міжнародних питань Тарас Семенюк, передає «OBOZREVATEL».

Читайте такожСША не скасують санкції для переговорів з Іраном - Трамп

Відео дня

"Якщо республіканці голосуватимуть за імпічмент, то це буде політичне питання, яке означатиме зраду однопартійцями свого президента. Тобто, чи голосуватимуть республіканці проти свого президента? Я думаю, що ні. До цього не дійде. Все це відбувається фактично перед президентськими виборами, і якщо це відбудеться, то це означатиме розкол в республіканській партії просто перед виборами", - заявив Тарас Семенюк.

Як повідомляв УНІАН, розслідування щодо можливості імпічменту президента США Дональда Трампа почалося у вересні 2019 року, після того, як співробітник спецслужб, ім'я якого офіційно досі не названо, написав скаргу на тиск, який Трамп, за його даними, справляв на президента України Володимира Зеленського з метою нашкодити своєму можливому суперникові на виборах 2020 року демократу Джо Байдену.

19 грудня Палата представників оголосила імпічмент Трампу за двома представленими демократами статтями обвинувачення: у зловживанні владою і в перешкоджанні роботі Конгресу.

Звинувачення на адресу Трампа будуються на факті заморожування військової допомоги Україні влітку 2019 року і на свідченнях, що президент вимагав від Києва вести розслідування діяльності сина Джо Байдена в Україні.

Звинувачення в перешкоджанні діяльності Конгресу пов'язано з тим, що Білий дім заборонив давати свідчення чиновникам і надавати документи, пов'язані з розслідуванням.

Республіканці і сам Трамп стверджують, що президент не порушив жодних законів.