Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявив, що лише згуртованість міжнародної спільноти може дати відсіч будь-якій агресії і вберегти людство від нових страждань.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на спільній з президентом Польщі Анджеєм Дудою прес-конференції в Освенцимі.

«Польща та польський народ першими відчули на собі наслідки злочинної змови тоталітарних режимів. Це призвело до початку Другої світової війни і дозволило нацистам запустити смертоносний маховик Голокосту. Сьогодні всім демократичним державам слід об'єднати свої зусилля. Європа і світ не мають права сьогодні мовчати, як це було в 1939 році, не мають права на байдужість і бездіяльність», - заявив Зеленський.

Відео дня

Читайте такожУкраїна очікує від Польщі відновлення оскверненої могили воїнів УПА та взяття її під захист – Зеленський

Він наголосив, що «лише згуртованість світу може дати відсіч будь-якій агресії і вберегти людство від нових страждань».

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять жертв Голокосту і даємо клятву – ніколи знову. Як відповідальні демократичні держави ми кажемо «ні» тоталітарним ідеологіям, ксенофобії, агресії, будь-яким проявам репресій, ненависті та нетерпимості. Добро та милосердя сильніші за будь-які геополітичні амбіції. Добро та милосердя завжди переможуть», - підкреслив президент України.