Льовочкіна ще в Києві попередила колег, що не підтримує оскаржень повноважень РФ / Фото УНІАН

Член української делегації, депутатка «Опозиційної платформи – За життя» Юлія Льовочкіна підтримала своїм голосом головування Росії у Парламентській асамблеї Ради Європи.

Про це повідомляє Європейська правда.

Читайте такожВихід Британії з ЄС: як це вплине на Україну та Європу

Відео дня

Зазначається, що за рішення проголосували 12 членів української делегації, 11 з них із рішенням ПАРЄ щодо Росії не погодилися, втім Юлія Льовочкіна підтримала російську делегацію.

Видання пише, що депутатка завчасно повідомила колег про те, що не підтримує оскаржень повноважень РФ і не братиме участь у діях з цього приводу.

Льовочкіна також підтримала затвердження "нової санкційної процедури", яка практично знищує можливість накласти санкції на РФ надалі, та голосувала проти усіх українських поправок до цих документів.

Як повідомляв УНІАН, вночі на 30 січня у Парламентській асамблеї Ради Європи затвердили повноваження делегації депутатів Державної думи Російської Федерації, оскільки РФ сплачує внески й демонструє "прогрес" у виконанні Мінських угод.

За відповідне рішення проголосували 96 представників делегацій у сесійній залі Асамблеї, виступили проти - 44 й утримались - 7.

Текст нинішньої резолюції підготував відомий своєю проросійською позицією депутат з Нідерландів Тіні Кокс. Документ не передбачає запровадження жодних санкцій стосовно російської делегації.