Юлія Льовочкіна підтримала своїм голосом головування Росії у ПАРЄ / Фото УНІАН

Члена української делегації, депутатку «Опозиційної платформи – За життя» Юлію Льовочкіну, яка підтримала своїм голосом головування Росії у Парламентській асамблеї Ради Європи, не можна виключити з делегації через квотний принцип.

Про це голова делегації Верховної Ради у ПАРЄ, народний депутат від "Слуги народу" Єлизавета Ясько написала на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожДепутатка з партії Медведчука підтримала Росію у ПАРЄ

Відео дня

«Відповідно до правил ПАРЄ, кожна делегація національних парламентів створюється по квотному принципу з представників всіх фракцій парламенту. Це є обов‘язковим принципом при формуванні делегації і якщо ця умова порушується - повноваження делегації не затверджуються. Ні я, ні хтось інший немає права включати чи виключати когось з делегації. Адже на роботу в парламентських асамблеях делегують своіх представників політичні партії, які самі визначаються з кандидатами, які представляють їх політичну силу та аудиторію виборців», - пояснила вона.

Ясько нагадала, що решта 11 членів української делегації проголосували проти усіх рішень щодо повернення Росії в ПАРЄ.

Як повідомляв УНІАН, вночі на 30 січня у Парламентській асамблеї Ради Європи затвердили повноваження делегації депутатів Державної думи Російської Федерації, оскільки РФ сплачує внески й демонструє "прогрес" у виконанні Мінських угод.

За відповідне рішення проголосували 96 представників делегацій у сесійній залі Асамблеї, виступили проти - 44 й утримались - 7.

Текст нинішньої резолюції підготував відомий своєю проросійською позицією депутат з Нідерландів Тіні Кокс. Документ не передбачає запровадження жодних санкцій стосовно російської делегації.