Council of Europe/ Ellen Wuibaux

Депутатська група у ПАРЄ виступила із заявою, у якій не погоджується з підтвердженням повноважень Росії в асамблеї.

Про це повідомляє Європейська правда.

У заяві депутати нагадали, зокрема, про резолюції, які засуджують анексію Криму, агресію Росії на сході України, окупацію грузинських Абхазії та Осетії, а також висловили "крайню заклопотаність" поводженням з кримськими татарами.

Відео дня

Читайте такожПідтримала РФ у ПАРЄ: Ясько пояснила, чому депутатку від Медведчука не виключили з делегації

"Ми вимагаємо, щоб усі порушення прав людини негайно розглядалися російською делегацією і російським урядом, і ми дотримуємося думки, що збереження порушень і триваюча окупація частини територій України та Грузії зроблять представників Російської Федерації відкритими для подальших санкцій" – наголосили депутати.

Як повідомляв УНІАН, вночі на 30 січня у Парламентській асамблеї Ради Європи затвердили повноваження делегації депутатів Державної думи Російської Федерації, оскільки РФ сплачує внески й демонструє "прогрес" у виконанні Мінських угод.

За відповідне рішення проголосували 96 представників делегацій у сесійній залі Асамблеї, виступили проти - 44 й утримались - 7. Текст нинішньої резолюції підготував відомий своєю проросійською позицією депутат з Нідерландів Тіні Кокс.

Документ не передбачає запровадження жодних санкцій стосовно російської делегації.