Перша велика співбесіда відбулася 1 лютого на Банковій / УНІАН

В Офісі президента розпочалися співбесіди з кандидатами на посади міністрів і віце-прем'єрів, які повинні увійти в уряд.

Про це повідомляє УП з посиланням на кілька джерел у Кабміні.

За даними співрозмовників в уряді, перше велика співбесіда відбулася в суботу, 1 лютого, на Банковій.

Відео дня

Читайте такожБаканов ініціює новий закон про Службу безпеки України

З потенційними кандидатами розмовляли президент Володимир Зеленський, його перший помічник Сергій Шефір, помічник Андрій Єрмак і прем'єр Олексій Гончарук.

За даними джерел, у Зеленського розглядають можливість виділення Міністерства АПК з Мінекономіки, а також Міністерства спорту з Міністерства культури, молоді і спорту.

Також у Зеленського є питання до кількох міністрів, зокрема до міністра окупованих територій. Їх можуть або замінити, або підсилити за рахунок профільних віце-прем'єрів.

Також повідомляється, що цього тижня, можливо, вже у вівторок, у Верховній Раді повинні проголосувати за звільнення міністра розвитку громад і територій і призначення замість неї Дениса Шмигаля в статусі віце-прем'єр-міністра.

Питання оновлення уряду буде вирішуватися протягом найближчого тижня-двох. Планується велике перезавантаження - будуть призначати нових заступників і радників.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів поки не планує розділяти Міністерство розвитку економікі, торгівлі та сільського господарства, але ідеї щодо вдосконалення роботи відомства в уряду є, заявив журналістам прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час брифінгу.