Альона Бабак залишила посаду міністра розвитку громад та територій / фото УНІАН

Верховна Рада України звільнила Альону Бабак із посади міністра розвитку громад та територій, тим самим задовольнивши її заяву про звільнення за власним бажанням.

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 266 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Читайте такожДві третини українців не довіряють Кабміну та Верховній Раді - опитування

Відео дня

Із трибуни Верховної Ради Бабак подякувала Кабінету міністрів і Офісу президента за співпрацю, звернувшись до «своїх злопихателів».

«Я б хотіла сказати тим злопихателям у будівельній сфері, які обплутали її як спрут, і думаю, що хотіли б радіти на моїх кістках після цього звільнення. Не вийде! Не вийде, тому що розпочата цим урядом, міністерством розвитку громад, Офісом президента боротьба з корупцією в будівельній галузі, в сфері архітектурно-будівельного контролю, вона розпочата й не має зворотного шляху», - заявила вона.

Як зазначив голова парламентського Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко, комітет на засіданні 17 січня розглянув подання голови уряду Олексія Гончарука про звільнення міністра, погодивши його.

Народні депутати, серед яких Олексій Гончаренко (фракція «Європейська солідарність»), Сергій Власенко («Батьківщина), Роман Лозинський («Голос»), Нестор Шуфрич («Опозиційна платформа - За життя»), зазначили, що вони так і не почули про причини відставки міністра. При цьому вони вказали, що виступ Бабак говорить про те, що вона могла подати у відставку через тиск «будівельної мафії».

Сама Бабак попросила депутатів не спекулювати й «дати їй свободу».

«Ця заява написана мною за власним бажанням, тому що це необхідно й важливо в цей момент. Це моє особисте рішення. Я прошу не спекулювати на цьому. Що означає, що система на мене тисне?! Не тисне на мене система, тому що система правоохоронних органів мене зараз захищає. Немає в цьому проблем!», - заявила вона.

Довідка УНІАН. 29 серпня 2019 року Верховна Рада призначила Альону Бабак міністром розвитку громад та територій. До цього Бабак була членом робочої групи з питань реформування житлово-комунального господарства при Мінрегіоні, членом науково-консультативної ради при Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг. Нове Міністерство розвитку громад та територій було створено шляхом реформування Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.