Артем Ситник / REUTERS

У Верховній Раді зібрали понад 150 підписів народних депутатів з вимогою розглянути питання про звільнення директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

Читайте такожТимошенко блокує президію Ради навіть під час перерви

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

Відео дня

"У Раді зібрали понад 150 підписів народних депутатів з вимогою звільнення внесеного до реєстру корупціонерів України директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника", - йдеться в повідомленні.

За словами Гончаренка, свої підписи поставили представники "практично всіх" фракцій і груп парламенту.

Як повідомляв УНІАН, Ситник потрапив до Єдиного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Корупційне правопорушення, скоєне Ситником, полягає в тому, що він неодноразово відпочивав у мисливському господарстві «Поліське Сарни», споживав там делікатеси та елітні алкогольні напої, зустрічав Новий 2019 рік і навіть розбив два квадроцикли вартістю 17 тисяч доларів США, але кожного разу за нього платив такий собі Микола Надейко – радник Наталії Василюк, рідної сестри магната Олега Бахматюка та колишньої голови Наглядової ради належного Бахматюку VAB-Банку. Як встановив суд, директор НАБУ не задекларував отримані від Надейка матеріальні блага.