Зеленський призначив та представив нового голову Львівської ОДА / фото facebook.com/kozytskyy.maksym.official

38-річний Максим Козицький офіційно став головою Львівської обласної державної адміністрації. Президент Володимир Зеленський особисто представив його 6 лютого в Червонограді на Львівщині.

Як передає кореспондент УНІАН, церемонія представлення відбулася після відвідин шахти «Межирічанська» в місті Червоноград Львівської області.

Читайте такожЗеленський поїхав на Львівщину: представити нового голову ОДА

Відео дня

«У нас є ваша людина, львів’янин Максим Козицький. Він закінчив багато різних закладів вищої освіти: і Львівський медичний університет, і Києво-Могилянську академію, і Львівський національний університет імені Івана Франка. Людина досвідчена, фахова. Шукали сильного менеджера – 20 років менеджерського досвіду. Пройшов від самого початку і до вищого рівня. Я хотів би його привітати... Це мій указ (про призначення Козицького головою Львівської ОДА - УНІАН)», - заявив він.

Уряд погодив кандидатуру Козицького на посаду голови ЛОДА ще в кінці 2019 року. На цьому посту він замінив Маркіяна Мальського, якого президент звільнив 24 грудня.

Також президент вручив новому керівнику Львівщини посвідчення і указ про його призначення.

Зеленський представляє голову ЛОДА Козицького: відео

Цікаво те, що ще в червні минулого року Максим Козицький був одним з претендентів на посаду голови ЛОДА, якого Зеленський у фейсбук-опитуванні пропонував жителям Львівщини. Однак тоді головою Львівської ОДА призначили Мальського.

Нагадаємо, попереднім головою Львівської ОДА був Маркіян Мальський. У грудні Зеленський звільнив його з формулюванням "за відсутністю результату". Мальський очолював Львівську область 5 місяців, до цього був почесним консулом Австрії у Львові. Також він є головою західно-української філії юридичної компанії Arzinger.

Хто такий Максим Козицький - довідка

38-річний бізнесмен, донедавна був директором компанії "Еко-Оптіма" (найбільша компанія Західної України, що займається виробництвом електроенергії з альтернативних джерел – за допомогою вітрових та сонячних електростанцій).

У січні 2020 року передав бізнес батькові Зіновію Козицькому, який також є відомим бізнесменом, власником групи бурових компаній "Горизонти" та першого у Львові муніципального велопрокату NextBike.

Попри вихід з бізнесу Максим Козицький залишився серед кінцевих бенефіціарних власників "Еко-Оптіми".

У 2015 році Максим Козицький балотувався до Львівської обласної ради від "Самопомочі", але не пройшов.

У декларації за 2018 рік Козицький вказав, що його зарплата становила майже 1,3 мільйона гривень. Він має 2 квартири у Львові та гараж. Їздить новоспечений голова ЛОДА на автомобілі Wolksvagen Touareg 2008 року випуску, а його дружина Оксана – на Mazda CX 5 2014 року випуску.