Тимошенко сьогодні простояла у президії біля робочого місця голови Верховної Ради / фото УНІАН

Фракція «Батьківщина» завтра вирішуватиме, як протидіятиме ухваленню закону про ринок землі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це у коментарі журналістам повідомила голова «Батьківщини» Юлія Тимошенко, відповідаючи на питання, чи завтра вони так само блокуватимуть президію.

«Ми зберемося з фракцією завтра вранці і будемо приймати рішення, що робити», - сказала вона.

Відео дня

На питання щодо блокування трибуни наступного пленарного тижня, під час якого, як очікується, парламент продовжить розгляд поправок до законопроекту про ринок землі, Тимошенко сказала: «Ми будемо робити все, що в наших силах».

«За термінами - вони хочуть остаточно проголосувати за цей закон на наступному сесійному тижні», - додала вона. (Наступний пленарний тиждень триватиме з 18 по 21 лютого – УНІАН).

Також Тимошенко повідомила, що «Батьківщина» планує закликати людей пікетувати Верховну Раду того дня, коли має відбутися остаточне голосування за закон.

Читайте такожСутички у Раді: Тимошенко змусять заплатити за розтрощений мікрофон

Як повідомляв УНІАН, парламент сьогодні, 6 лютого, розпочав розгляд у другому читанні законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» (№2178-10). Депутати встигли розглянути понад 180 поправок з більш як 4 тис., поданих до документу.

Депутати від «Батьківщини», зокрема її лідер Тимошенко, намагалися блокувати президію парламенту на знак протесту проти ухвалення закону про ринок землі.

Зокрема, Тимошенко та позафракційний депутат Оксана Савчук все вечірнє засідання з 16.00 до 19.30, доки розглядався проект закону, стояли у президії біля робочого місця голови Верховної Ради.