Нардепи зареєстрували постанову про звільнення Ситника / фото УНІАН

Депутати Верховної Ради зареєстрували проект постанови про звільнення Артема Ситника з посади голови НАБУ.

Документ № 3039 з'явився на сайті парламенту 7 лютого.

Ініціаторами проекту постанови про відставку Ситника з посади директора НАБУ виступили нардепи Дмитрук Артем, Олексій Леонов, Бакумов Олександр, Бужанський Максим, Гончаренко Олексій, Санченко Олександр, Володіна Дарина, Георгій Мазурашу, Кузьміних Сергій Володимирович.

Відео дня

Постанову підписали 216 нардепів.

Читайте такожСитника внесли до реєстру корупціонерів – документ

Як повідомляв УНІАН, 10 травня 2019 року тодішній генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що слідчі Державного бюро розслідувань встановили, що за відпочинок своєї родини і родини друзів в мисливському угідді «Поліське-Сарни», що на Рівненщині, Ситник не заплатив достатньо велику суму.

«У разі відсутності документальних спростувань інформація про даний факт надійде до МВС для підготовки протоколу про корупцію. Бо коли чиновник отримує будь-які послуги, а хтось інший платить, наприклад, 100 тис. грн, то це називається неправомірна вигода. Пан Ситник мав би це показати у декларації як подарунок або ж краще заплатити сам», - наголосив Луценко.

12 липня тодішня речник Луценка Лариса Сарган повідомила, що справу про елітний відпочинок Ситника передали до суду. У Генпрокуратурі зауважили, що Ситник жодного разу не з'явився на допит.

Поліцейський вручав Ситнику протокол про вчинення корупційних дій на трасі під Полтавою.

Ситник стверджує, що сам заплатив за відпочинок на мисливській базі.

6 вересня Сарненський районний суд Рівненської області визнав Ситника винним у адміністративному порушенні і наклав на нього штраф у розмірі 3 тис. 400 грн з конфіскацією подарунків у дохід держави.

13 грудня Рівненський апеляційний суд підтримав відповідне рішення першої інстанції.