REUTERS

У Міністерстві закордонних справ України заявили про відсутність підстав підвищувати статус дипломатичних відносин з Російською Федерацією шляхом призначення посла.

Про це йдеться у відповіді МЗС України на запит УНІАН.

Читайте такожБогдан давно хотів звільнитися – ЗМІ дізнались причини

Відео дня

«З огляду на продовження російської агресії проти України та окупації Росією українських територій немає будь-яких підстав підвищувати статус дипломатичних відносин шляхом призначення посла України», - наголосили у МЗС.

Як повідомляв УНІАН, 10 лютого міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія «не проти» повернути свого посла до Києва, а посла України - до Москви.

Потім прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков підтвердив готовність Кремля направити посла до Києва.

***23 лютого 2014 року МЗС РФ відкликало до Москви російського посла в Києві Михайла Зурабова, який працював на цій посаді з 2009 року. Після цього тимчасовим повіреним у справах РФ в Україні став Андрій Воробйов, але він помер 30 травня 2016 року. З листопада 2016 року обов'язки тимчасового повіреного виконував Олександр Лукашик.

Україна відкликала свого тодішнього посла в РФ Володимира Єльченка в березні 2014 року. З 2015 року тимчасовим повіреним у справах України в РФ був Руслан Німчинський.