Разумков зустрівся з комісаром ЄС / прес-служба парламенту

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявляє, що Україна готова допомагати тим інвесторам, які готові працювати в Україні.

Як повідомила прес-служба Верховної Ради, про це він сказав під час зустрічі з комісаром Євросоюзу з питань європейської політики сусідства і розширення Олівером Варгеї.

Голова Верховної Ради поінформував представників Європейської комісії про зміни, які відбуваються в Україні щодо створення необхідних умов для залучення інвесторів, та закликав сприяти цьому процесу. «Ми готові створювати належний бізнес-клімат у державі та допомагати тим, хто готовий працювати в Україні», - підкреслив він.

Відео дня

Голова парламенту зазначив, що рух України до Євросоюзу закріплений у Конституції України і наразі між Україною та ЄС налагоджено сталу співпрацю у багатьох сферах. «Для нас принципово важлива реалізація положень, закріплених в Угоді про асоціацію, так само як і макроекономічна допомога з боку ЄС. Підтримка Євросоюзу сприяє розвитку країни та імплементації нових напрямів міжнародного співробітництва», - наголосив Разумков.

Читайте такожРазумков прокоментував роботу уряду

Також він наголосив на необхідності підтримки і подальшого розвитку проекту «Східне партнерство +» за участю трьох асоційованих з ЄС країн – України, Молдови і Грузії. За його словами, важливими для співпраці є питання безпеки, територіальної цілісності, відновлення кордонів Луганської, Донецької областей у визначених межах та повернення Криму.

Голова Верховної Ради подякував за принципову позицію Євросоюзу в цих питаннях: «Ми вдячні за те, що ваша позиція не змінюється з часом. А ситуація з санкційним тиском протягом декількох років демонструє вплив на Російську Федерацію».

Своєю чергою, єврокомісар відзначив стрімкі кроки України у проведенні реформ, запевнив у подальшій підтримці з боку ЄС її територіальної цілісності та суверенітету і наголосив на готовності і надалі працювати разом над створенням нової сильної економіки України.