Глава МЗС ФРН Гайко Маас / REUTERS

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що спробує домовитися на полях Мюнхенської конференції з колегами із Франції, України та Росії щодо проведення наступного "нормандського саміту" в Берліні. 

Про це він розповів журналістам, передає Європейська правда. 

Читайте такожКерівник Мюнхенської конференції вважає, що з РФ треба співпрацювати, попри Україну

Відео дня

"Німеччина з Францією багато років над пошуком мирного рішення для України. В останні кілька місяців ми оживили Мінський процес, в тому числі за допомогою нового українського Президента", – сказав він.

Маас зауважив, що країни повинні працювати разом над спільною європейською структурою безпеки і бути готовими залишити логіку геополітичного впливу.

"Про це ми будемо говорити тут, у Мюнхені, з колегами з Парижа, Москви та Києва з тим, аби закласти основи для того, аби наступний саміт у нормандському форматі відбувся в Берліні", – додав дипломат.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Сторони обговорили виконання домовленостей, досягнутих під час саміту у «нормандському форматі» 9 грудня 2019 року в Парижі, а також підготовку до наступної зустрічі лідерів «нормандської четвірки».