Володимир Зеленський / фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не зовсім коректно говорити «війна в Україні», оскільки це - війна в Європі.

Про це він сказав під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки, яка транслюється на сайті заходу.

Читайте такожМЗС України прокоментувало "мюнхенський план"

Відео дня

«Я хочу звернути увагу, що не зовсім коректно говорити «війна в Україні». Це - війна в Європі. І вона, разом з анексією Криму, вже триває стільки ж, як і Друга світова війна. Шість років», - заявив Зеленський.

Президент зауважив, що українська влада, як ніхто інший, прагне припинити цю війну.

«І ми будемо щасливі, коли згадки про Україну, як зону небезпеки, взагалі зникнуть з міжнародних доповідей. Але це повинно статися тільки тоді, коли на Донбасі запанує сталий мир, і Україна відновить свою територіальну цілісність у межах міжнародно визнаних кордонів», - підкреслив він.

Раніше, як повідомляв УНІАН, державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявив, що Росія у 2014 році захопила Крим, бо зневажала територіальну цілісність України.

Він зауважив, що "Захід перемагає", 30 років тому впала Берлінська стіна, але є деякі країни, які не поважають суверенітети інших держав.

"Деякі держави усе ще бажають мати імперії. Давайте поговоримо про територіальну цілісність або скоріше про ті держави, які мають зневагу до неї. Росія захопила Крим і частини східної України і Грузії", - сказав Помпео.