Зеленський, Макрон і Путін на зустрічі в Парижі / REUTERS

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що новий саміт глав «нормандського формату» може відбутися тільки після виконання паризьких домовленостей.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це він сказав за підсумками Мюнхенської конференції з питань безпеки.

«Підстави (для нового саміту) можуть з'явитися тільки в одному випадку - якщо рішення попереднього саміту, який відбувся в Парижі в грудні, будуть виконані. Поки ми прогресу на жодному з напрямків не спостерігаємо. Розведення сил і засобів гальмується Києвом», - сказав Лавров.

Відео дня

Читайте такожУ Путіна сумніваються у квітневій зустрічі в "нормандському форматі"

Він заявив, що спочатку передбачалося, що в Парижі глави держав узгодять розведення по всій лінії зіткнення, але від цього відмовився Зеленський.

«Ми бачимо відсутність великого бажання української сторони на цю тему домовлятися. Також немає великого прогресу у виконанні ще однієї домовленості паризького саміту - взаємодії з розмінування, і все тут впирається в патологічне небажання української влади як при Порошенку, так і при Зеленському виконувати вимоги Мінських домовленостей щодо налагодження прямого діалогу з Донецьком і Луганськом», - сказав Лавров.

Він зазначив, що не видно прогресу в «зобов'язаннях України» щодо включення «формули Штайнмаєра» в українське законодавство і закріплення правового статусу Донбасу на постійній основі.

«Ми чекаємо, коли будуть виконані всі з цих положень», - сказав він.

За його словами, перед тим, як скликати новий саміт, потрібно виконати не тільки те, про що раніше домовилися, але і зрозуміти, «з яким набором рішень ми виходимо на нову зустріч у верхах».