Ілюстрація / REUTERS

Координатор групи "Інформаційний спротив", військовий експерт Костянтин Машовець заявив, що нарощування боєздатності російського угруповання на кордоні з Україною є наслідком "військового чаду" Кремля.

Читайте такожДерждеп США висловив підтримку Зеленському за його відданість досягненню миру на Донбасі

Росія посилює свою військову присутність на всіх напрямках, проте, "великий наступ може послідувати, а може й ні. Це рішення вищого військово-політичного керівництва РФ", – сказав він «Обозревателю», коментуючи заяву представника ГУР про істотне збільшення військового потенціалу Росії біля кордонів України.

Відео дня

За словами експерта, Кремль нарощує військовий потенціал і в анексованому Криму, і на окупованих територіях Донбасу, "і в Арктиці, і на північно-західному напрямку, і на південно-західному". Але щоб зробити висновок про підготовку до масштабного наступу, необхідно мати інформацію про те, "який склад угруповання, чим воно озброєне, як зосереджене, якими запасами володіє". "Тоді можна зробити висновок, для яких дій воно призначене і як його можна використовувати", – пояснив Машовець.

Водночас він підкреслив, що посилення російської армії не можна вважати способом психологічного тиску на Україну. "Уявіть собі в масштабах країни вартість нарощування боєздатності, поновлення наступальних озброєнь та решти. Просто для того, щоб грати на нервах?" – запитав він.