Радуцький прокоментував протести проти повернення українців з Уханя / УНІАН

Голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький вважає "дешевим піаром" деяких політичних сил ситуацію з протестами проти розміщення громадян, що евакуйовані з Китаю.

Читайте такожСтало відомо, що робитимуть з евакуйованими з Китаю у разі виявлення в них симптомів застуди

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам, відповідаючи на питання, з чим він пов'язує ці протести.

Відео дня

"Деякі політичні сили намагаються зробити на світовій біді собі дешевий піар... Я не вірю, що українці самі могли сказати про свого такого ж самого українця, що "не треба його пускати". Ми країна, яка пережила два Майдани, ми країна, де ми носили останнє з дому, виносили, допомагали людям, на фронт відправляли. І тут мені кажуть, що українці самі, без чиєїсь допомоги, вийшли на протести - не пускати таких самих, як вони, - не повірю", - сказав Радуцький.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 лютого, о 9:40 український пасажирський літак спецрейсу PQ 7302 з евакуйованими з КНР громадянами України та іноземцями здійснив посадку в міжнародному аеропорту «Бориспіль» на дозаправку, після чого вилетів до Харкова.

За даними МОЗ, на борту літака перебували 94 особи: 45 українців, 27 іноземців та 22 члени екіпажу, серед яких троє медиків.

З Харкова евакуйованих людей буде доправлено на територію медичного центру Нацгвардії «Нові Санжари» у Полтавській області. Впродовж 14 днів люди перебуватимуть у санаторії на обсервації з забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю і безпеки.

У Нових Санжарах місцеві жителі протестують проти прибуття евакуйованих, заблокувавши частину дороги, що веде в селище від траси М-22 Полтава-Олександрія. Вранці між протестувальниками та поліцейськими виникла короткострокова сутичка. Як заявляли пікетувальники, якщо евакуйованих привезуть у Нові Санжари, то будуть «палити шини, лягати під колеса, перекривати державну трасу».