Данілов прокоментував питання води в Криму / фото: УНІАН

Секретар Ради національної безпеки України Олексій Данилов вважає, що постачати воду в окупований Крим до деокупації наразі неможливо.

Про це він заявив в інтерв'ю Liga.net, коментуючи заяву Арахамії про компроміс у вигляді можливих поставок води в Крим в обмін на виведення військ РФ з Донбасу.

Читайте також"Вирвані з контексту": Арахамія вибачився за слова про постачання води до окупованого Новини

Відео дня

«Моя особиста думка: ми не можемо постачати воду в окупований Крим. Більш того, з політичної точки зору я думаю, що це неможливо. Якщо Російська Федерація повертає Крим, то вода піде туди відразу. Це складне питання. І думати, що є проста відповідь, не можна. Навряд чи Арахамія мав на увазі те, що сказав», – сказав Данилов.

Як повідомляв УНІАН, 11 лютого в ефірі одного з українських телеканалів голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що погодився б на компроміс щодо постачання води в окупований Крим. Так, ведучий запитав Арахамію, якою буде його позиція, якщо виникне ситуація, що президент РФ Володимир Путін запропонує піти на поступки відносно Донбасу в обмін на поставки Україною води в анексований Крим. "Якщо дати воду в Крим, але мати велику перевагу в переговорах щодо Донбасу, моя особиста позиція, я буду вважати це достатнім компромісом. Я на таке б пішов, тому що в Криму водою будуть користуватися громадяни України", - сказав Арахамія.

Пізніше він заявив, що його слова були вирвані з контексту і у фракції «Слуга народу» ніколи не порушувалося питання про відновлення водопостачання в окупований Крим. "Наша позиція була і залишається незмінною - Автономна Республіка Крим є незаконно анексованої частиною України, відновлення суверенітету над якою ми будемо вимагати всіма законними способами", - підкреслив Арахамія.