Пристайко поки не бачить змін у політиці РФ щодо України з приходом Козака / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявляє, що поки не бачить змін у російській позиції щодо України після заміни помічника російського президента Владислава Суркова на заступника голови адміністрації російського президента Дмитра Козака у курируванні "українським питанням".

Як передає кореспондент УНІАН, про це Пристайко повідомив журналістам.

Читайте такожЧи можливий мир на Донбасі. Путінський ідеолог війни на сході принизив Україну та розкрив кремлівське бачення ситуації

Відео дня

Зокрема, його запитали, чи змінився підхід Росії до України після звільнення Суркова і призначення відповідальним за "український напрям" Козака.

"На сьогоднішній момент пройшло не достатньо ще часу для того, щоб зрозуміти, чи дійсно відбулося те, про що ви говорите. Я не спостерігаю зміни команди до цього часу. Дійсно, Сурков відійшов, але навіть ті люди, які постійно брали участь у мінських переговорах - приїжджав Сурков, вони продовжують приїжджати. Тобто, можливо потрібен час, щоби зрозуміти, яким чином зміниться політика з приходом… Козака на цю позицію", - зазначив Пристайко.

При цьому його запитали, як Міністерство закордонних справ України і керівник Офісу президента Андрій Єрмак розділяють роботу в російському напрямі.

"Українське Міністерство закордонних справ турбується усіма країнами на цій планеті. І зокрема, у нас є люди, які постійно працюють над російською проблемою в Російській Федерації. У нас там живе близько 3 млн людей з українськими паспортами. У багатьох у них є проблеми консульські. Дехто перебуває під судом, у декого бізнесові справи, родинні справи. Наші консули і всі дипломати, дипломати у Москві продовжують працювати. Дійсно, у нас немає посла на сьогоднішній момент у зв'язку з агресією проти нас. Але наше посольство підтримує постійно роботу", - пояснив Пристайко.

"Пан Єрмак займається питаннями мінських переговорів. Хоча і ми теж допомагаємо йому у цьому процесі", - додав глава МЗС.

Як повідомляв УНІАН, у січні з'явились повідомлення про звільнення Суркова з посади помічника Путіна. Сурков був відповідальним за "російську політику стосовно України".

11 лютого прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що "український напрям" та питання "інтеграції" курирує заступник голови адміністрації президента Козак.

18 лютого президент Росії Володимир Путін офіційно звільнив Суркова з посади свого помічника.