Загороднюк сказав, що думає про Мінські угоди / фото УНІАН

Мінські угоди для України корисні тим, що передбачають повернення окупованих територій.

Про це заявив міністр оборони Андрій Загороднюк в інтерв'ю LB.ua.

За його словами, влада готова виконувати угоди, які отримала в спадок з 2015 року. "Писалися вони при певних обставинах, які зараз неактуальні. У них є моменти, які можна тлумачити двозначно. Це стосується і безпеки, і кордону", - зазначив міністр.

Відео дня

Можлива зміна угод, вважає міністр, може стосуватися встановлення іншого порядку їх виконання. "Спочатку контроль над кордоном, потім проведення виборів", - уточнив він.

Читайте також"Змін поки ніяких": Пристайко про підхід Росії до України після заміни Суркова на Козака

"У нас є чітка канва дій. Є Мінські угоди, переговори. І якщо питання про якісь модифікації можна буде підняти, воно буде обговорюватися. Зараз ми, як Міністерство оборони, йдемо по тих документах, які у нас є", - заявив Загороднюк.

Відповідаючи на питання про його особисту думку щодо зміни угод, міністр сказав, що "будь-який договір можна вдосконалити".

Читайте такожУкраїна готова до діалогу з мешканцями Донбасу, але не з фейковими маріонетками - Пристайко

"З точки зору безпеки, Мінські угоди нам підходять, оскільки там передбачена передача територій під контроль України, роззброєння незаконних формувань, виведення іноземних військ", - пояснив голова оборонного відомства.

Як повідомляв УНІАН, раніше міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Україна працює над новою редакцією  Мінських угод, попри позиції Росії щодо цього питання.