Майк Помпео REUTERS

Державний секретар США Майк Помпео заявив, що Сполучені Штати Америки ніколи не визнають анексований Крим російським.

Про це йдеться у його заяві, опублікованій на сайті Держдепартаменту США в шосту річницю анексії Криму.

Читайте також"Для нас це честь - бути в Україні": посольство США записало відеозвернення в річницю окупації Криму (відео)

Відео дня

"Сполучені Штати підтверджують: Крим – це Україна. Як підкреслено в нашій Кримській декларації в липні 2018 року, США ніколи не визнають претензій РФ на суверенітет над півостровом. Ми закликаємо Росію припинити окупацію Криму", – наголосив Помпео.

Він зауважив, що російська окупаційна влада продовжує порушувати права людини на півострові. "Сполучені Штати закликають Росію звільнити всіх українців, яких вона незаконно ув'язнила в помсту за їхню мирну незгоду, і покласти край зловживанням Росії основними свободами в Криму", – йдеться у повідомленні.

Також Помпео запевнив у тому, що санкції проти Росії залишатимуться до повного виконання Мінських угод і повернення Криму.

"Світ ніколи не забуде неспровоковане вторгнення Росії в Україну. США засуджують незаконні дії Росії в Криму та її подальші агресивні дії проти України, в тому числі на Донбасі, й будуть підтримувати санкції проти Росії доти, поки вона не поверне контроль над Кримом Україні та не виконає повністю свої зобов'язання за Мінськими угодами", – зазначається в заяві Помпео.

Як повідомляв УНІАН, напередодні президент України Володимир Зеленський підписав указ про відзначення 26 лютого Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.