Аваков обурений затриманням Мельничука на вимогу Росії / фото УНІАН

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав черговою провокацією РФ із використанням інструментів Інтерполу затримання у Греції колишнього народного депутата, екс-командира батальйону «Айдар» Сергія Мельничука.

Про це йдеться у переданій УНІАН заяві міністра.

«Російська Федерація постійно зловживає інструментами Міжнародної організації кримінальної поліції (МОКП) Інтерпол для незаконного переслідування в інших країнах світу наших громадян, які протидіяли збройній гібридній агресії РФ у АР Крим, на території Донецької і Луганської областей, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України», - йдеться в заяві.

Відео дня

Аваков відзначив, що чергову таку провокацію вчинено правоохоронними органами РФ щодо Мельничука, який був затриманий під час перетину грецько-болгарського кордону за сфабрикованими обвинуваченнями у нібито причетності до вбивства у квітні 2014 року у Ростовській області РФ.

Читайте такожПристайко пояснив, як прізвище затриманого у Греції Мельничука опинилося в системі Інтерполу

МВС України і Національне центральне бюро Інтерполу Національної поліції України заявляють про неприпустимість зловживання інструментами МКОП Інтерпол відповідно до ст.3 Статуту цієї організації, що забороняє політично вмотивоване переслідування осіб.

За словами міністра, дипломатичними каналами йде активна робота для того, щоб Мельничук зміг повернутися додому.

Як повідомляв УНІАН, за даними Міністерства закордонних справ, 1 березня у Греції затримали колишнього народного депутата, екс-командира батальйону «Айдар» Сергія Мельничука.