Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський запевняє, що, незважаючи на підтвердження першого випадку зараження новою коронавірусною інфекцією, ситуація в Україні перебуває під контролем.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час позачергового засідання Верховної Ради. 

Читайте такожРада відправила у відставку Гончарука та уряд

Відео дня

«Окрема тема - це коронавірус. Я хочу всіх заспокоїти. Так, у нас є перший підтверджений випадок. Але ситуація під контролем. Усі необхідні заходи вжиті», - заявив він. 

Президент висловив сподівання, що перший брифінг нового міністра охорони здоров'я буде присвячений саме цій темі.

Як повідомляв УНІАН, спалах викликаного новим коронавірусом захворювання було зафіксовано наприкінці грудня 2019 року в найбільш густонаселеному місті Центрального Китаю - 12-мільйонному Ухані. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала його надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу.

За межами Китаю найбільше тих, що заразилися, в Південній Кореї та Італії.

3 березня у Чернівцях підтверджено перший в Україні випадок коронавірусу – у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії. Медики госпіталізували чоловіка, а його дружина перебувала вдома. Згодом через протести сусідів вона погодилась на обсервацію.

Станом на 4 березня в світі зареєстровано 93 160 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 198 - летальні. Одужали 50 690 осіб.