Ілюстрація REUTERS

На громадське обговорення виноситься оприлюднений на парламентському сайті проект закону України «Про всеукраїнський референдум».

Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Читайте такожУ ВР схвалили кінцевий варіант законопроекту про всеукраїнський референдум

Відео дня

Зазначається, що це перший законопроект у сфері народовладдя та прямої демократії, що схвалений учасниками робочої групи з розробки проектів законів з питань народовладдя.

"З метою врахування думки представників громадськості цей законопроект оприлюднюється і виноситься для громадського обговорення", - йдеться в повідомленні.

З текстом законопроекту кожен охочій може ознайомитися за посиланням: http://iadm.rada.gov.ua/uploads/documents/62041.pdf.

Пропозиції та зауваження до законопроекту приймаються в електронному вигляді на електронну адресу: nationalreferendum@ukr.net.

Громадське обговорення триватиме до 18 березня включно.

Як повідомляв УНІАН, 17 лютого під час Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту перший заступник голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук заявив про вихід на фінальну версію першого законопроекту з ряду законопроектів, які стосуються народовладдя, - про всеукраїнський референдум.

Він виступив за проведення дискусії між фракціями і групами щодо зазначеного законопроекту, а також «внутрішнього наукового круглого столу». Потім, за його словами, законопроект необхідно перекласти англійською мовою, щоб отримати на нього рецензії провідних інституцій, які займаються питаннями народовладдя у світі.