Дмитро Разумков / REUTERS

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков прогнозує, що позачергове засідання парламенту триватиме 1,5-2 години.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час брифінгу.

Відповідаючи на питання, чи задоволений президент роботою генпрокурора Руслана Рябошапки, Разумков зауважив, що глава держави має особисто давати відповіді на запитання щодо його оцінки діяльності посадовців.

Відео дня

Стосовно позиції парламенту він зазначив: “Ви її сьогодні побачите на позачерговому засіданні Верховної Ради. О 18.30 воно розпочнеться. Я думаю, що воно триватиме від 1,5 до 2 годин. Там достатньо велика процедура розгляду питання про висловлення недовіри генеральному прокурору України”.

Спікер додав, що депутати визначатимуться й ухвалять рішення з цього питання.

Читайте такожНовим генпрокурором України хочуть призначити Венедіктову - джерело

На запитання щодо ймовірності проведення позачергового засідання ВР наступного пленарного тижня для голосування за кандидатуру нового генпрокурора, Разумков відповів, що поки що нічого про це не може сказати, адже позачергове засідання скликається або за ініціативи президента, або за заявою 150 депутатів, або ж за ухваленим на Погоджувальній раді рішенням.

Як повідомляв УНІАН, 2 березня на засіданні Погоджувальної ради перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко розкритикував роботу Офісу генерального прокурора та НАБУ.

3 березня у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови про висловлення недовіри генпрокурору. Ініціаторами документи є ряд депутатів від «Слуги народу», «Опозиційної платформи - За життя» та один позафракційний. Від «Слуги народу», зокрема, це Олександр Дубінський та Максим Бужанський.

Депутати вважають, що «існують всі підстави стверджувати про низьку ефективність виконання Русланом Рябошапкою обов’язків генерального прокурора та, як наслідок, його невідповідність займаній посаді».

Сьогодні на позачерговому засіданні ВР, що розпочнеться о 18.30, депутати розглянуть питання про висловлення Рябошапці недовіри.