Денис Шмигаль / REUTERS

Кабінет міністрів України пережив великі кадрові перестановки, закінчивши тиждень політичної турбулентності й тривожних переговорів останньої хвилини з кандидатами на міністерстві посади.

Наймолодший і найліберальніший уряд в історії країни був замінений досвідченими чиновниками, які вже обіймали високі посади, але не можуть похвалитися сильними реформаторськими успіхами. Про це пише Forbes, додаючи, що одне з ключових для економіки крісло міністра аграрної політики лишається вільним.

Призначення нового уряду стало серйозним відходом від філософії нових облич при владі, проголошеної президентом Володимиром Зеленським після його перемоги на виборах менш ніж рік тому. Подія також вказує на потенційний зсув у економічній політиці України. Оскільки новий голова уряду і президент наголошували на важливості підтримки промисловості, а також на пріоритетності соціальних виплат. Ця позиція кардинально відрізняється від ліберальних політичних підходів попереднього Кабінету міністрів.

Відео дня

Читайте такожНовий уряд Шмигаля: хто став новими міністрами (відео)

Зеленський сказав, що новий уряд потрібний, тому що прості люди не побачили жодних покращень у своєму добробуті за півроку роботи попередників.

«Це був уряд нових облич, але самих лише нових облич не достатньо. Нам потрібні нові мізки і нові серця», - пояснив Зеленський.

Український президент сказав, що пріоритетами для нової команди будуть пенсії й зарплати, а також засудження корумпованих чиновників, підтримка шахтарів й скорочення зарплат для держслужбовців. Повторюючи твердження Зеленського, новопризначений прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що його команда змінить бюджет, щоб збільшити соціальні виплати.

«Українці повинні побачити й знати, що держава їх захищає», - сказав він.