Кулеба відмовився коментувати повідомлення про відновлення співпраці з Росією / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба не бачить підстав коментувати повідомлення Telegram-каналів про підготовку відновлення співпраці з Росією, у тому числі в контексті авіасполучення і прямих торговельних угод.

Про це Кулеба сказав в програмі "Право на владу" в ефірі телеканалу "1+1".

Зокрема, його спитали, чи відповідає дійсності інформація з різних Telegram-каналів, що керівник Офісу президента готує п'ять проектів про відновлення співпраці з Росією (йдеться про відновлення авіасполучення, про призначення послів, прямі торговельні угоди, і про пряме постачання газу з Росії).

Відео дня

Читайте також"Не сприймайте серйозно": Голова Мюнхенської конференції прокоментував скандальний "мирний план" для України (відео)

"В мене немає Телеграму, я не користуюся Telegram-каналами, і не бачу там підстав для коментування", - заявив Кулеба.

При цьому, на його переконання, країні потрібні дві стратегії: стратегія деокупації Донбасу і стратегія деокупації Криму.

"Є ще одна стратегія, яка є насправді фундаментально важливою для успішності перших двох - це стратегія залучення інвестицій і відродження української промисловості, тому що бідна економіка, яка не насичена грошима, не створює сильну державу, а слабкій державі дуже важко сильною бути на зовнішній арені", - сказав Кулеба.

Міністр зазначив, що "сценарії можуть розглядатися різні, це власне простір дипломатії - знаходити компроміс, але кінцева мета завжди одна і та сама - відновлення територіальної цілісності України і вихід країни-окупанта з нашої території". "Все інше - це предмет переговорів", - додав Кулеба.

Як повідомляв УНІАН, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що подача води в окупований Крим - це інструмент деокупації.